U bevindt zich hier: Home arrow Vereniging - Stichting arrow Vaarwel Vliegbasis
Vaarwel Vliegbasis Soesterberg PDF Afdrukken E-mail

De politiek heeft besloten om de vliegbasis Soesterberg als militair vliegveld te sluiten. De sluiting van de luchmachtbasis raakt ons inwoners diep. Defensie, en speciaal de luchtmacht, heeft in Soesterberg vanaf het begin van de 20e eeuw tot op de dag van vandaag een belangrijke plaats gehad.

ImageVanuit de bevolking is er een diep gevoelde behoefte om op gepaste wijze afscheid te nemen, wat zeker zal bijdragen aan een emotionele verwerking. Het karakter van het dorp zal ingrijpend veranderen, evenals de planologische context van de gehele regio.

De Stichting VVS (Vaarwel Vliegbasis Soesterberg), bestaande uit mensen die actief zijn in diverse geledingen van het Soesterbergse maatschappelijk leven, heeft het initiatief genomen. 

ImageMet voorgenomen activiteiten zullen diverse aspecten van onze gemeenschappelijke historie op een feestelijke en tegelijk informatieve wijze aan bod komen, met als apotheose voor de allerlaatste maal een (historische) fly-past van bijna 100 jaar vliegbewegingen boven het vliegdorp Soesterberg.

Naast de Amerikaanse periode zullen WO2, de vooroorlogse hoogtijdagen en de voorgeschiedenis belicht worden, waarbij natuurlijk het menselijke aspect op de voorgrond staat. 

Soesterberg en omgeving zal feestelijk afscheid nemen van vliegbasis Soesterberg.

Meer informatie kunt u vinden op onze website http://www.v-v-s.nl 

 

Evenemententerrein: 29 april 2015: antwoorden college

Interview Radio Soest D o r p s h u i s

Interview Radio Soest Evenemententerrein

Sponsors