U bevindt zich hier: Home arrow Activiteiten arrow Djembe
Djembe PDF Afdrukken E-mail

ImageZin om djembé te spelen? Dat kan in het Dorpshuis van Soesterberg.

ImageImageMandingo Tingana Victor geeft cursussen djembéspelen in Soesterberg. Hij is geboren in Guinee (West Afrika) en stamt uit een Griot familie. Griots zijn muzikanten die vroeger met muziek de geschiedenis van hun streek vertelden. Als kind raakte hij al vertrouwd met de muziekinstrumenten uit zijn land en leerde hij de vele verschillende Malinke-Susou ritmes en oefende daarbij aanvankelijk op blikjes. Verschillende van deze ritmes worden in de cursus met enthousiasme geoefend.

De cursisten spelen de ritmes, waarbij Amara regelmatig een solopartij op zijn djembé speelt met begeleiding van de doundoun, kenkeni en sangban, meestel bespeeld door Alias Camara die eveneens uit Guinee komt. Ook komt de zang van bepaalde ritmes bij het spelen aan bod.

ImageNaast de bestaande half(gevorderden)cursus willen we ook weer starten met een cursus voor beginners. Ook is er inmiddels een kindergroep. De lessen zullen bij voldoende deelname worden gegeven opmaandagavond in het Dorpshuisvan Soesterberg De lestijd voor beginners is van 19.00-20.00 uur en voor half(gevorderden) van 20.15-21.15 uur.

Voor informatie of een inschrijfformulier kunt u bellen naar de contactpersoon voor Soesterberg, Noortje Edixhoven via 06 47781024. Of mailen Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Ook vindt u informatie over de cursussen van Amara Diabate op de site www.djembe-amara.nl

 

Evenemententerrein: 29 april 2015: antwoorden college

Interview Radio Soest D o r p s h u i s

Interview Radio Soest Evenemententerrein

Sponsors