U bevindt zich hier: Home arrow Archief arrow REACTIE op Weth. B. Krijger. 8-3-2010
REACTIE op Weth. B. Krijger. 8-3-2010 PDF Afdrukken E-mail

 UPDATE STAND VAN ZAKEN ROND VOORTBESTAAN DORPSHUIS

Vlak voor het einde van de zittingsperiode van het vorige college, kwam voor het eerst in 4 jaar een uitnodiging tot gesprek met de stichting Dorpshuis.

Tegelijkertijd deden beide wethouders uitspraken in het openbaar over de intenties van het college met het Dorpshuis.

De ene wethouder (financiën) kondigde voor de tweede keer (eerste keer was in November 2009) via de media een definitieve onteigening aan.

De andere wethouder (cultuur en Masterplan) vertelde op de 2e Forumdebat-avond in het Dorpshuis dat alles nog openligt en men toch wil praten.

Dat kan niet allebei waar zijn. Die tegenstelling was aanleiding voor de stichting Dorpshuis om niet in te gaan op de uitnodiging, en een paar weken te wachten tot het nieuwe college is geïnstalleerd.   Er is geen agenda overlegd, en geen inzet voor gesprek bepaald.

Juridisch is het echter zo, dat als het college één keer overleg heeft gehad en vindt dat dit overleg is misgelopen, (lees: zorgt dat het misloopt) kan het pas daadwerkelijk besluiten tot een poging tot onteigening.   Die gelegenheid mocht de stichting niet aan het vorig college geven. Dat zou onverstandig zijn.

Geregeld krijgt de stichting vanuit het dorp en daarbuiten, de vraag wat momenteel de stand van zaken is. 

Momenteel ligt er dus een interview met wethouder Krijger van financiën.  Daarin doet de wethouder voor het eerst expliciete uitspraken over de geschiedenis, het conflict en de toekomst.  Dat geeft houvast voor een gesprek met het bestuur van de stichting Dorpshuis.  Stap voor stap werden de uitspraken van de wethouder voorgelegd aan stichtingsvoorzitter Jean Marie van Staveren, met de vraag er kort op te reageren. 

Aldus heeft de lezer hierbij de actuele stand van zaken, belicht van beide kanten.

Download Interview

 Image

 
< Vorige

Evenemententerrein: 29 april 2015: antwoorden college

Interview Radio Soest D o r p s h u i s

Interview Radio Soest Evenemententerrein

Sponsors